четвртак, 1. децембар 2011.

Psihološka radionica i savetovalište za mlade




Pripremila: Tatjana Žegarac

Iz godine u godinu, sve veći broj omladine ima psihološke probleme. Studentska populacija i adolescenti na svojoj koži osećaju žar neadekvatnosti, neodređenosti i konfuzije u pogledu sopstvene uloge, a uzrok tome je često veoma buran fizički, seksualni, emocionalni i kognitivni  razvoj.
Međutim, mladi nisu tek tako prepušteni sudbini..
»Savetovalište  pruža pomoć mladima da se snađu u sredini u kojoj žive i deluju; porodici, školi, radnoj sredini i društvu uopšte. Najčešći problemi i teškoće zbog kojih se mladi obraćaju Savetovalištu su neuspeh u školi i na studijama, doživljaj usamljenosti i neprihvaćenosti, nesigurnost, strah od novih situacija, nespremnost na rizike, emocionalne teškoće, razočarenja u ljubavi, konflikti sa roditeljima, doživljaj da nisu shvaćeni. Cilj našeg programa je sprečavanje i otklanjanje psiholoških i adaptivnih tegoba« – ističe mr Kristina Brajović Car, i dodaje:
»Prednost ovog Savetovališta je što se ono nalazi u centru grada i u prostorijama Doma omladine. Za dolazak u Savetovalište nije potreban nikakav uput, usluge su besplatne i garantovana je diskrecija razgovora. U ovih 35 godina rada kroz Savetovalište je prošlo oko tri i po hiljade mladih i njihovih roditelja. Dosadašnji rad Savetovališta, broj posetilaca i postignuti rezultati potvrđuju potrebu za njegovim daljim radom i širenjem ponude  stručnih usluga«. 
U okviru Savetovališta organizovane su i Psihološke radionice, koje podrazumevaju rad u grupi. Radionice se održavaju svake srede, petka i subote u terminu od 16:30 do 18:30h.
Autor programa je Kristina Brajović Car, psihoterapeut/predavač na studijskim programima Psihologija i Komunikacije. Voditelji radionica su psihološki savetnici: Danijela Kodžić, Ana Mijalković i Maja Lazić.
Svi zainteresovani za učešće na radionicama mogu da se jave na telefon 011/ 3220-127 (ili 064/120-21-44), ili da dođu u Salu na I spratu Doma omladine u vreme održavanja radionica.
Projekat su podržali Skupština Grada Beograda, Canada Fund i Sekretarijat za sport i omladinu. 

Нема коментара:

Постави коментар