петак, 16. децембар 2011.

Muzika nam je sve!

Pripremila: Marija Milićević


Sedim u kafeu Narodnog pozorišta i sa nestrpljenjem očekujem pobednike demo festivala “Tvoj zvuk”,  koji se održao u Božidarcu, Ljubičice. Pojavila su se dvojica mladića, Vuk i Petar,  sa svojim instrumentima. Naručili smo piće i počeli neobavezan razgovor.

MC: Kako je bend nastao?
Vuk: Pa, mi smo zapravo rodjena braća. Celog života se bavimo muzikom pa je formiranje benda bio logičan korak. Ja sviram kontrabas, a Petar trubu. Naći ljude koji su sličnih razmišljanja kao mi i koji bi hteli da rade ono što mi radimo je bilo malo teže posebno zato što se radi o duvačkom bendu. Najveći problem, koji je ujedno i trenutni, je bubnjar. Mnogo smo ih promenili, a trenutno ga ni nemamo. Tako da, ako znate nekog ko bi nam odgovaro neka se slobodno javi. (smeh).

MC: Pokušaćemo sve. Kako biste opisali svoju muziku i koju poruku šaljete, da li je to mir i ljubav ili nešto drugačije?
Petar: To bi bio neki spoj klasične muzike i rokenrola. Doduše, ranije smo svirali samo bluz, ali to nam je posle odredjenog vremena dosadilo, jer smo hteli da ponudimo nešto novo.
  Vuk: Što se poruke tiče, nije to nešto na šta smo obraćali previše paznje, mislimo da je dovoljno da to što radimo jako volimo i da se ta naša energija prenosi i na publiku.


MC: Energija vas je održala. A kako je došlo do toga da se prijavite na takmičenje i da li ste očekivali pobedu?
Vuk: Pošto smo članovi omladinske Beogradske filharmonije, dobili smo poziv za učešće u poslednjem trenutku. Mi smo samo došli, odsvirali svoje i ispostavilo se da je Srbiji potrebno nešto novo i zbog te naše originalnosti smo i odneli pobedu. Na finalnoj večeri smo, pored jedne naše autorske pesme, iz zezanja, da vidimo kako će publika reagovati, odsvirali improvizovanu pesmu “Makijato”. Za tu pesmu čak i mi mislimo da je loša, ali eto publici se i to svidelo, što dokazuje da nije baš najobjektivnije slušala.

MC: Bitno je da vas je publika prihvatila. Nego spomenuo si Beogradsku filharmoniju, koliko je ona bitna u vašim životima?
Petar: Jako nam je bitno to što smo deo Beogradske filharmonije. Ona nam je omogućila putovanja u inostranstvo, na primer za Novu Godinu ćemo svirati u Berlinu, po drugi put. S obzirom das mo obojica završili i osnovnu i srednju muzičku školu, drago nam je što smo dobili priliku da usavršavamo svoje znanje baš u Beogradskoj filhramoniji.

MC: Znači za Novu Godinu spojili ste zadovoljstvo i posao. Pošto ste u muzičkim vodama celog života, kakvi su vaši planovi za budućnost?
Vuk: Pa da, muzika nam je sve i zato aktivno radimo na tome da konačno sredimo svoj studio. To će nam zasigurno znatno olakšati snimanje pesama. To nam je najveći cilj za sada, a pored toga planiramo i nudistički koncert.

MC: Nudistički koncert?
Petar: Da, da, marketing je sastavni deo onoga što mi radimo. I, naravno, svi ste pozvani. (smeh).

s leva: Vuk i Petar

Нема коментара:

Постави коментар