уторак, 13. децембар 2011.

Bečki Štraus orkestar 14. decembra u Beogradu


Pripremila: Divna Ilijić

U susret tradicionalnom novogodisnjem koncertu u Beču, 14. decembra u Beogradskoj areni, nastupiće čuveni Bečki Štraus orkestar ("Vienna Strauss Orchestra" ) pod upravom Edvina Martona.

Bečki Štraus orkestar osnovao je lično Johan Štraus (Johann Strauss) 1825. godine. Posle Štrausove smrti 1845. godine, orkestar je nastavio da radi pod upravom drugih dirigenata nastavljajući orginalnu tradiciju i nastupajući u čast svog osnivača.
Od decembra 2009. godine, violinista Edvin Marton je preuzeo dirigentsku palicu i ulogu soliste.
Orkestar čini od 17 do 40 muzičara u zavisnosti od prostora gdje nastupaju, dok su na programu dela   Štrausa (Johann Strauss) i Mocarta (Wolfgang Amadeus Mozart).
Istaknuti evropski umetnici su nastupali sa ovim orkestrom uključujući i čuvenog tenora Lučana Pavarotija (Luciano Pavarotti). Bečki Štraus orkestar izvodio je na pozornicama Pariza, Berlina, Rima, Tokija, Meksika, Brisela I Salcburga, a 14. decembra i Beograd će se naći na ovoj listi gradova.
Ulaznice po cenama od 2500, 2700 I 2900 dinara u prodaji su od 3. novembra, na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, Ušće Šoping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstih.
Internet prodaja na: 
www.аrenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.                                                    
Budite i Vi deo ovog spektakularnog dogadjaja!



Нема коментара:

Постави коментар