уторак, 3. јануар 2012.

San Zimske Noći

Pripremila: Katarina Dević

Dok su se amerikanci u svojim domovima pripremali za Badnje veče, beogradjani su hitali u Teatar 78 na premijeru nove predstave Studija BIS. Sa čak osamdeset ljudi koji su učestvovali u izvodjenju predstave, San Zimske Noci podelio je sa publikom ideju o prijateljstvu i slavlju. Osmišljen u stilu kabarea uz muziku grupe ABBA, San Zimske Noći predstavio je jednu zabavnu dramsku formu koju dugo nismo videli na pozornicama Beograda.



Ostavivši za sobom ideju o klasičnom tumačenju Šekspirovog dela, kreatori ove predstave odlučili su da pokušaju da naprave nešto, najpre inovativno, a zatim i neobično. Premestivši radnju u moderno doba otvorili su vrata mnogim idejama. Medju najbolje implementiranim bile su upravo pevačke i igračke tačke, a zatim i trenuci u kojima se priča preplitala i sa drugim delima engleskog dramaturga.




Glavne uloge dodeljene su tinejdzerima, članovima Studija BIS, a čak se i sama autorka scenarija, Maja Bunjac, uključila u ovu predstavu.
Sveopštem utisku su umnogome doprinele maštovite koreografije koje su se odigravale na sceni u skoro svim muzičkim tačkama. Neke su uradjene ležernije, a druge izazovnije, ali su opet predstavljale još jednu sponu izmedju glumaca i publike.



Odaziv beogradjana na premijeru bio je odličan, kao i komentari posle nastupa. Tri dana kasnije, predstava je ponovo održana, ovoga puta u dobrotvorne svrhe.



Нема коментара:

Постави коментар