среда, 11. јануар 2012.

Lična karta - Žarko Cvejić

predavač  na Fakultetu za medije i komunikacije

datum rođenja: 28. 3. 1981.
mesto rođenja: Zemun, Beograd
horoskopski znak: ovan
status veze: veren
obrazovanje: Univerzitet u Oksfordu, Velika Britanija (B.A. i M.St.), Univerzitet Cornell, SAD (Ph.D.)
karijera: manje-više tipično akademska – tri godine asistiranja i predavanja na Cornellu, sada predajem kao docent na FMK, jednog dana (nadam se) i kao profesor, osim toga tu je naučni rad: izlaganja na konferencijama, sa strane pomalo i prevodim stručnu literaturu sa srpskog na engleski i obratno; dok sam živeo u SAD, izdržavao sam se i od pevanja (uglavnom katoličke duhovne muzike)
hobi: pesma i svirka!
u slobodno vreme...: pevam, sviram, čitam
volim da slušam: stare bosanske i crnogorske sevdalinke, Arsena Dedića, u poslednje vreme i Zvonka Bogdana, zatim, američku indie folk scenu (npr. Sufjan Stevens, Beirut i sl.), ponešto i od laganije elektronske muzike (npr. Air, Roísín Murphy, Morcheeba, The Knife i sl.), jugoslovensku muziku iz osamdesetih (npr. Oliver Mandić, Josipa Lisac i sl.), evropsku renesansnu i baroknu muziku
najčešće gledam: autorske filmove (npr. filmove Michael-a Haneke-a), poneku dobru seriju (uglavnom su to HBO serije, npr. The Sopranos, The Wire i sl.)
omiljena destinacija: Njujork
uzor: niko posebno, svi oni koji uspevaju da budu dobri, vredni i zabavni u isto vreme
neostvarena želja: da naučim da sviram harmoniku dugmetaru (to je samo trenutno neostvarena želja, pošto planiram da je ostvarim čim budem našao vremena).

Нема коментара:

Постави коментар