петак, 27. јануар 2012.

„Društveni centar: prvi krug“

3. februara u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine na adresi Zmaj Jovina 3 u Novom Sadu biće otvorena izložba fotografija mladog autora Danijela Šivinjskog. Izložbu pod nazivom „Društveni centar: prvi krug“ u 19 časova otvoriće Slobodan Tišma. Potom u 20 časova održaće se interaktivna tribina „Gde je Društveni centar sada?“ s ciljem da se uspostavi otvoreni dijalog aktivista inicijative za Društveni centar i posetioca izložbe.


Dokumentarno praćenje svih dešavanja od ulaska do izbacivanja iz bivšeg prostora kasarne „Dr Arčibald Rajs“, Danijel je shvatio veoma ozbiljno. Svojim fotoaparatom uhvatio je neke od istorijskih trenutaka koji su od velikog značaja za samu Inicijativu, ali i za građane i građanke Novog Sada. Koncept izložbe je podeljen u tri celine. Prva celina prikazuje sam ulazak aktivista i aktivistkinja u nekadašnji prostor kasarne, njihovu radost i ushićenje.


Druga prenosi entuzijazam čišćenja i sređivanja prostora, kao i aktivan boravak kroz realizaciju zanimljivih i društveno korisnih programa koji su bili besplatni i otvoreni za sve.


 I treća zaključna celina zatvara „prvi krug“ priče prikazujući izbacivanje aktivista od strane vojske nakon 22 dana aktivnog delovanja i ulaganja truda da se stvori prostor razmene, davanja i učenja, prostor koji je u ovakvom obliku preko potreban Novom Sadu.



Velike ambicije, snovi i energija reči su koje opisuju dvadesetogodišnjeg Danijela Šivinjskog.



Ljubav prema fotografiji neguje od svoje jedanaeste godine, kroz vizuelno stvaranje i dokumentarno praćenje sveta koji ga okružuje. Dolazi iz malog grada Novigrada u Istri i već drugu godinu je stanovnik Novog Sada. Doselio se zbog studija i upisao menadžment u medijima na Fakultetu za menadžment, F@M-u. 

Njegove dosadašnje radove možete pogledati na sajtu http://sivinjski.com/




1 коментар: