среда, 7. март 2012.

Promocija knjige 'Savršena samoubistva' Petra Lazića

Autor: Tatjana Žegarac
Fotograf:  Sanja Radulović


U ponedeljak  veče, predstavljen je novi roman Petra Lazića 'Savršena samoubistva' u izdanju Plato-a.


Roman Savršena samoubistva definisan je prema kritičarima kao slojevita psihološka drama u kojoj postoje samo tri lika – On, Ona i Ono.
On je psihijatar u srednjim godinama, depresivan čovek koji pati zbog prekinutog kontakta sa ćerkom. Ona je lepa i popularna provincijalka koja dolazi na studije i bori se sa nekontrolisanim napadima narcisoidnog ponašanja, a Ono je njen dečko, mladić sa ulice koji dolazi iz nekog svog polusveta. Kroz njihove naizmenične monologe, otkriva se nit koja ih spaja i vezuje u takozvani trougao strasti, usamljenosti i nedefinisanih emocija.  


Petar Lazić ne daje svojim likovima imena, te je ostavljena sloboda čitaocima da se poistovećuju sa junacima, kao i da učestvuju u pitanjima i razmišljanjima o životu.


Petar Lazić je autor mnogih tekstova i kolumni, što u domaćim tako i u svetskim medijima. Roman Savršeno samoubistvo je njegova petnaesta knjiga, i ovom knjigom započinje saradnju sa izdavačkom kućom Plato na obostrano zadovoljstvo.
O knjizi su govorili profesori i uvaženi književnici iz različitih oblasti: dr Tijana Mandić, Ljubodrag Stojadinović, dr Jovan Babić i dr Novica Milić.
Promocija je bila upotpunjena muzičkim i dramskim elementima.


Čitaoci ističu da je roman Savršena samoubistva sa razlogom bio u NIN-ovoj trci za godišnje priznanje i preporučuju ga svim sladokuscima.

Нема коментара:

Постави коментар